söndag 31 augusti 2014

Hur gör man egentligen när man spritsar?

Lite enkelt sagt här så använder man sig av spritspåsar ganska ofta inom bakning, och frågan är om man gör rätt?

När man bakar t.ex. cupcakes, tårtor, macarons så måsta man ibland hålla på olika sätt, men den vanligaste metoden att spritsa på är att:

1. Tyllen som du använder om den nu är rund, stjärnformad eller vad som helst ska du sätta på först. 

2. Tips nu är att snurra änden på påsen och trycka in mot tyllen så att fyllningen inte rinner rakt ut när man klämmer på påsen.

3. Lägg påsen i ett glas eller över handen om man är pro och vik över kanterna på påsen över kanten på glaset och fyll med vad du nu ska fylla den med. 
Fyll inte heller med för mycket fyllning på en gång. 
(Det förhindrar att få kladdiga kanter som de sedan måste hålla i och om fyllning läcker ut hamnar det inte på bordet eller golvet.)

4. Vik sedan upp kanterna och tvista toppen

5. Nu kommer den viktiga delen, håll inte påsen som en pistol...vilket många gör. Efter du har tvistat den där uppe håller du ändan på påsen (det som sticker ut) mellan tummen och pekfingret. alla fingrar ska användas för att trycka ut fyllningen. 

6. Se nu också till att alltid tvista påsen ibland så att det blir tryck i påsen och att inget flyter ut på andra änden...det skulle vara fail.

Iallafall, den här vinkeln/metoden fungerar till dekorering av tårtor, cupcakes utspritsning av macarons, Allt!

Om ni hade svårt att förstå kolla den här länken.
http://www.cacas.se/NyttigeTips/218