lördag 6 september 2014

Enkel kreativ chokladkaka

2 Ingredienser Chokladkaka
Gâtau au chocolat
Receptet är från "ochikeron" som jag hittade på Youtube. Hon har verkligen fantastiska recept så ta en titt här under på hennes blogg och hennes youtube kanal!

Den här enkla versionen av kakan innehåller bara två ingredienser men smakar gudomligt!
Det är en mäktig kaka, väldigt chokladig och awesome.
Kakan är också enkel att exprimintera med  så låt fantasin flöda!

Den här kakan kommer sjunka vilket är en del av kakans charm, så var inte orolig att du har misslyckats.
Att tänka på:
Den här kakan innehåller inget socker förutom det som finns i chokladen så jag tog t.ex. 100g 30% kakao och 65g 81% för det var det jag hade hemma.
Kakan blev super god och chokladig men om man vill ha den mer söt använd bara mjölkchoklad med 30-40% kakao halt.
Kör hårt!

Svårighetsgrad: MYCKET LÄTT

Tid: 1 timme
Antal portioner: 6
Kalorier per portion: 200Kcal
Nödvändigt material:
15cm (6inch) rund kakform
elvisp

Ingredienser:

3 ägg
3 chokladkakor mjölkchoklad
(totalt 165 g = 5.8oz.)
(Vilken choklad du vill)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 170C (338F). Separera äggen och lägg de vita i en stor skål. Låt dina äggvitor sitta i kylskåp för att hålla dem kalla tills du är redo att använda dem (vilket gör marängen  stabilare).
2. Placera choklad (bruten i bitar) i en stor skål. Smält chokladen över vatten bad (bon-marie) till högst (60C / 140F). När chokladen har svalnat, tillsätt äggulorna och blanda med en visp.
3. I en stor skål, vispa äggvitorna med en elvisp tills fast skum.
(Om det är tillräckligt tjock kan du stänga skålen upp och ner utan att det glider ut.)
4.Ta en tredjedel av marängen och blanda väl med chokladen med en visp. Tillsätt sedan resten av marängen hälften i taget och vänd varsamt ner med en slickepott.
5. Klä en rund kakform med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och slå lätt mot bordet för att få ut luftbubblor ur smeten.
6. Grädda i 170C (338F) i 30-40 minuter.
7. När den är klar låt svalna i formen tills du kan röra den. Sedan placera den på ugnsgaller för att svalna helt.

Tips!

Du kan borsta kakan med sirap (rom, kirsch, konjak, eller någon form av sprit du vill) eller någon sorts sockerlag eller saft eller pudra med (florsocker.) 
Du kan servera den med vispad grädde om önskas eller bär. mm...
Man kan också fylla tårtan! ;)

Förvaring:

Du kan antingen servera omedelbart eller kyla i kylen innan servering! Du kan också förvara i frysen i en vecka.

I kylskåp blir den mer fast och nästan lite brownie liknande. 
Ett tips jag upptäckte är att om man vill ha den mer kak-liknande kan man värma i ca. 10s i mikron så blir den mjukare men fortfarande chokladig och inte torr.