tisdag 9 september 2014

Torra muffins, sockerkaka eller tårtbotten?

Här är några tips om vad man kan skapa av t.ex. torra muffins som blivit övergräddade eller sockerkaks och tårtbottnar som torkat ut.

Jo när det kommer till muffins så kan man enkelt smula över en dessert som t.ex . i glass eller i någon söt soppa.
Men om man vill ha det lite finare så kan man enkelt använda den till punch rullar  (dammsugare)! Det funkar utmärkt med sockerkaka och tårtbitar också! 

Torra tårtbottnar ska man absolut inte slänga! Gör en enkel sockerlag gjord på socker, vatten och kanske lite rom eller någon annan smaktillsatts och badda på tårtbottnarna. Enkelt!

Ett tips allmänt när man gör tårtor så ska man alltid låta tårtan stå i kylskåp i några timmar eller under natten för att bottnarna verkligen ska hinna sugs in vätskan i fyllningen och alla smaker.

Ps! Gör egna bottnar från grunden! De smakar mycket godare och färdigköpta kan ibland bli lite för geggiga med fyllning och allt har jag märkt. 

Och om du har fyllning eller fyllningar sin är väldigt våta var försiktig med sockerlagen särskilt på färdigköpta.

Torr sockerkaka är perfekt till cakepops! 
Cakepops är små runda bollar gjorda på då sockerkaka eller brödsmulor eller egentligen vad man vill...som sedan är doppade i choklad och dekorerade med strössel eller mer choklad.
 (Recept kommer med mer tips för dem!) 

Men kom bara ihåg att det mesta går att rädda så börja tänka mer och slänga mindre. 

Hoppas ni fick några idéer. 
Ciao!