torsdag 16 oktober 2014

Angle Kladdkaka♡

Vit Kladdkaka!
Recept från ---> http://kladdigkladdkaka.nu/vit_kladdkaka.html







Syster yster fyllde år idag eller egentligen igår så det är hennes födelsedags tårta. Enkelt och super god! Perfekt till de som älskar vit choklad.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
100g smör
100g vit choklad
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Lite salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
(vispa för hand för att inte slå in för mycket luft eftersom det ska vara en kompakt kladdig kaka)
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten
4. Vänd försiktigt ner mjöl, vaniljsocker & salt.
5. Häll ner smeten i en smord form
6. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. (Förslag. Grädda minst 17 min för att kunna få ut en bit. Om den börjar få för mycket färg efter kort tid, lägg över folie. 20 min tog det för mig. Kom ihåg att olika ugnar bränner olika så ett tips är att skaffa en ugstermometer.)
7. Låt kladdkakan svalna lite och låt stå i kylskåp i minst 2 h så att kakan hinner sätta sig. Måste hinna svalna innan  du dekorerar om det önskas.

Förvaring:
Smartast är att baka den och låta den svalna helt i rumstempratur och sedan stå svalt i kylskåp tills den ska serveras. När den har stått i kylskåp ett tag så kan man skära snyggare bitar utan att allt blir en hel röra.
Den håller upp till 4-5 dagar i kylskåp men går också bra att frysa i 3-6 månader. 
Låt tina upp i kylskåp!

Tips!
Om man vill göra den lite mer tårtaktig kan man lägga på lätt vispad grädde direkt och toppa allt med bär och ringla över choklad sås! Eller...
Innan servering pudra över florsocker och servera med färska bär eller gör en bär sås för att få lite syrlighet.
Jag gjorde en jordgubbs sås av frysta jordgubbar, lite vatten och honung.
Kokade upp allt och lät det sjuda på medium låg värme tills mjuka och mixade allt med stavmixer och ställde in i kylen tills kall. Super gott verkligen♡
Servera också med vispad grädde.
Perfect!♢