onsdag 8 oktober 2014

Kladdiga Chokladiga Brownies!

Kladdiga Brownies
(Video på instagram)

Bakade de här första gången hemma hos en friend. Vi bakade samma dag churros. Godness overload.
Men iallafall de här är nog en av de bästa brownies jag har smakat.
Min friend föreslog att tillsätta oreo Cookies, mjölkchoklad och vitchoklad. Det blev så himla gott! Tack för det.
Så prova att exprimintera lite och tillsätt lite vad du vill.
Det här är ett måste att baka♡

4 ägg
5 dl socker
300g smält och avsvalnat smör
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl grovt hackade valnötter (kan uteslutas eller ev. bytas ut till några andra nötter)

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 150 grader. 
2. Smörj och bröa/mjöla en ungsfast form, 20×30 cm.
3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner det smälta smöret.
4. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke och bandla sedan ner det i smeten. Tillsätt valnötterna.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i rutor.

Klart! Låt svalna i plåt.
Receptet är ifrån en bok som heter  Sommarens Söta

Förvaring:
När vi bakade dem så orkade vi inte vänta tills de hade svalnat helt...så det blev lite mosade men smakade fortfarande kladdigt och gott! sååå se till att låta dem svalna i formen helt eller låt stå i kyl innan servering.
Man kan förvara brownies i rumstemperatur i i en lufttät förpackning men eftersom de här var ganska kladdiga som det ska vara så förslår jag att man har i kyl i några dagar eller så är det smartast att frysa in dem och ta ut när man vill ha en.
Låt tina i rumstemperatur eller värm i mikron om man är lat som jag.
se också till att ha bakplåtspapper emellan för annars kan de fasta i varandra.

Snabb fakta!
Brownies var introducerade till allmänheten år 1893 på en utställning i Chicago!