söndag 15 mars 2015

Snabbt & Enkelt Havrebröd!

Fruktigt Yoghurt Havrebröd♥


Imorgon fyller syster yster år och då tänkte jag ta mig tid att försöka lista ut receptet till det lilla havrebröd receptet som jag la upp bild på. Brödet är kompakt och saftigt och smakar underbart! Ett bra alternativ till en kopp te eller som fikabröd. Smakar och doftar juligt. Perfekt till Jul.

Ingredienser:
2 dl Malen havregryn + 4 dl hel havregryn
1 dl Mandelmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljextrakt/essens/arom/socker
1/4 dl Honung
2 Ägg
1 1/2 dl Mjölk
1 dl Naturell Lätt yoghurt
1/2 dl Kokosflingor
1/2-1dl Solrosfrön

Blanda samman allting i en skål och skjuts in i ugnen.
Smöra och mjöla formen och strö över mjöl och solrosfrön på brödet innan gräddning.
Ugn 175 grader ca. 25-30min i mitten av ugnen. 


(Hittade det här receptet nyss...glömde att lägga upp det)