fredag 15 januari 2016

Kladdigt Gott och helt underbart!

Vegansk Kladdkaka


Pudra över florsocker och dekorera fint med bär eller blommor!
Imorgon kommer släkten för att fira att jag har fyllt år nyligen och då ska det bakas kladdkaka! Det här receptet är enkelt och det behövs bara några få ingredienser! Perfekt till filmen eller om man får oväntat besök. Baka kaka nu~♧

Ingredienser:
50g mjölkfritt smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl 
4 msk kakao
2 tsk starkt bryggt kaffe eller vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1,5 dl mandelmjölk

Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret och blanda med mandelmjölken och kaffet.
3. Tillsätt smör blandningen till de torra ingredienserna och blanda tills en tjock smet.
4. Bred ut smeten i en 24 cm diameter springform med löstagbar kant.
5. Grädda mitt i ugnen på 175C i 15-18 minuter.
Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten men inte helt lös när man tar ut den.
6. Låt svalna och ställ i kylskåp under natten eller i frys i någon h.

Klart!

Servera med glass eller kokosgrädde med varma eller färska bär/sås!

Note
Förslag på vegansk glass märken:
♡Tofuline
♡R-ice
♡Go Coconut