söndag 6 mars 2016

Försvinnande gott!~


Mammas födelsedag firades med frukost på sängen med doften av nygräddade scones~♡ Yaz så blev det.

Knaprig utsida och mjuk insida....

Antal: 4 stora eller ca 12 små

Ingredienser
3 dl kallt vatten
1 dl rapsolja
8-8,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör såhär:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2. Blanda ner oljan i mjölet och arbeta lätt tills allt har fördelat sig.
(Undvik att knåda degen!)

3. Blanda ner vattnet och rör ihop till en deg
(arbeta inte degen för mycket. Den ska precis gå ihop till en deg med lite små klumpar i sig.)

4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.

5. Skär ev. två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna lätt med en gaffel. 
(Om du sköljer verktygen så fastnar de mindre.)

6. Pensla med olja eller smält växtbaserat smör (carlsham är perf) Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i 15-20 minuter tills de har fått lätt färg!

Servera nygräddade med smör, marmelad eller varför inte ost?

Note: 
- Jag använde mig av en muffinsplåt som jag oljade och la degen i för att få dom jämna och fina!
- Förvara i plastpåse i några få dagar. Om de är för hårda så kan man värma dem i mikron. 
- Nygräddad är solklart bäst!