lördag 15 oktober 2016

Vegansk Tårtbotten~♥

Vaniljbottnar

Gjorde en 3 lager tårta med frysta hallon, vaniljkräm och choklad ganache!

Detta recept fick jag av någon från Facebook...vet dock inte om det var hennes egna recept eller inte.
En saftig tårtbotten som inte smular alls! Bara lite kanske. 
Går att dela i 3 lagom tunna lager!


Ingredienser:
75g mjölkfritt margarin
2.5 dl sötad sojamjölk (alpro) 250 g
4 dl vetemjöl - 240 g
3 dl strösocker 270 g
0,5 dl sojamjöl 15 g
1 msk bakpulver 15 g
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1. Bröa en form (ca 24 cm i diameter).
2. Smält margarinet.
3. Blanda ihop alla torra ingredisenser.
4. Rör ner margarin och mjölk i det torra. 5. Rör ihop, häll ut i formen.
6. Grädda i 200°C, nedre delen av ugnen, ca. 35 minuter

(Personligen gillar jag tunna bottnar så det här receptet är perfekt för det.
Om man tycker att det är svårt att dela för hand så rekommenderar jag att använde en mindre form till detta recept.)

Förvaring (Tårtbotten): Cirkus 2 månader i frysen
(Inplastad ordentligt i en låda eller med folie)