lördag 10 december 2016

Äntligen Julgodis!~♡

Hallonkola♡

Naturligt rosa~

Det bästa med julen enligt mig är nog känslan. Julkänslan. Julbakningen är ett måste, en del av julkänslan och tradition!

Förra året gjorde jag för mycket gott så mycket hamna utomhus...men man får ta vara på den extra frysen som finns nu under vintertid~

Det här är super enkelt, snabbt och underbart gott recept på hallonkola som är oemotståndlig god! Prova!


(Grund recept från Arla)

Ingredienser:
150 g frysta hallon 
1.5 dl växtbaserad grädde (använde Alpro Cuisine Soya vispgrädde 26%).
2.5 dl strösocker 
1 tsk saft från citron 
1 msk ljus sirap
Lite salt 

Topping förslag:
•Smällt choklad att doppa halva i.
•Havssalt
•Frystorkade hallon 

Gör såhär:
1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
2. Klä en en form 15x20 med bakplåtspapper.
3. Blanda den silade hallonpurén med övriga ingredienser och koka upp på medelvärme till 123°C.
4. Häll i formen och låt stelna i rumstemperatur under natten eller ställ in i kyl efter tag.
5. Skär upp kolan i önskad form och doppa halva i choklad och ha på Havssalt eller Frystorkade hallon om önskas!

Klart!

(Förvara torrt och svalt med bakplåtspapper emellan eller slå in dom♡)

Tips!
• Skär upp i fyrkantiga bitar och lägg in de individuella  bitarna i smörpapper!
•Fint i en skål i vardagsrummet eller lägg i cellofanpåsar som en fin julklapp!

(Hallonkola är kanske inte så juligt men gott med lite bär som omväxling)