torsdag 14 september 2017

Salt Vaniljkaramell

Salt Vaniljkaramell

Karamellsåsen som gav mig bra betyg på pralinprovet och som serverades på 3:ornas studentmiddag :)
Säkert kort.

Har för tillfället ingen bild på själva karamellen. Detta är pralinerna i iallafall.
Ingredienser:
200 g strösocker
130 g vispgrädde (alpro)
1 vaniljstång
60 g margarin
2-3 g salt (smaka av)

Gör såhär:
1. Smält sockret tills det är gyllene och tillsätt grädde, innehållet från vaniljstången och salt.

2. Låt koka ihop snabbt och ta av från värmen. Tillsätt smöret och låt svalna.

Tips:
  • Rör inte om i kastrullen när sockret smälter.
  • Smält på medium/hög värme.
  • Värm grädden en stund i mikron innan du tillsätter det i det smälta sockret.
  • Börja med lite salt och smaka sedan av. Svårt att få karamellen mindre salt om för mycket tillsätts.
  • Passar bra till desserter, tårtor och praliner!