söndag 17 september 2017

Sega Kolasnittar

Kolasnittar
Du kommer vilja dubbla receptet.

Grundrecept: Leila Lindholm

Tid: ca 30 min
Antal: 25 kakor

Ingredienser:
100 g mjukt margarin
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen ingefära
Lite salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder på ett lätt mjölat bord.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.