Bakrund Augusti 2014


Oh god...Ingen kommer orka läsa...

Skrivet Augusti 2014Bloggen är baserad på min dröm att bli konditor där man får följa med på min resa att komma dit. Här finner man mina favorit recept med tydliga beskrivningar att lyckas.

Bloggar också om speciella upplever som har hänt i livet eller i vardagen, men syftet med bloggen var egentligen bara att jag skulle skriva ner recept & idéer som jag inte vill glömma bort.  
Innan har jag skrivit ner några få recept i min receptbok men insåg fort att man inte kunde förstå ett skit. Annars lägger jag oftast upp bilder på vad jag har bakat på Instagram så check it out om ni inte vill sitta och vänta på att varje bild på startsidan ska bläddra förbi.Bakning har blivit en stor del av mitt liv de senaste åren som jag valde att utveckla. Allt började som en hobby men nu har det blivit något jag vill hålla på med i framtiden. 

Mitt mål är att öppna ett eget café men för att lyckas måste jag skaffa kunskaper. Man kan alltid få nya kunskaper, ingen kan vara helt fullärd.Hur började egentligen intresset för bakning? Det frågar jag fortfarande mig själv, men jag antar att jag hittade intresset när jag fick vara med i köket när mamma bakade bullar eller när man blev bjuden på fika hos mormor och morfar. Men egentligen så var det kanske ett medfött intresse känner jag...ha..ha..ha. Känns som det iallafall.

Anyway! Intresset är inte bara processen att baka utan att uppleva nya smakupplevelser! desserter, sötsaker allt det kan jag bara inte få nog av. Vad kan vara bättre än att baka och sedan äta det man har bakat? 
Dessutom så lär man sig alltid något nytt!
Familjen har insett att bakning har blivit en stor del av mig nu. Jag har gått om mamma i köket vilket jag gjorde för ganska länge sedan ;)Så familjen består av min Mamma, Pappa, syster och jag. En vanlig familj med lite extra bakning i vardagen. 

Jag har egentligen inte tänk på vad min familj tycker om mitt intresse men de stöttar mig och berömmer mina skapelser. 
Lite svårt att uppnå superkroppen har det kommenterats när jag är i farten. Min mage är däremot som ett svart hål för desserter så man får väl tänka på mängden ändå.
Min syster har inget emot att provsmaka men hon är inte direkt någon finsmakare vilket ingen i familjen egentligen är...så det blir oftast "hur smakar det?", "gott!". inget mer. Jag får väl ändå vara tacksam att det smakar gott! Pappa och mamma smakar oftast också och ger beröm. Tack tack. 
Iallafall tack familjen för att ni ger era åsikter till mig och stöttar mig. Sedan finns det ju mina underbara friends som också supportar mig. Ingen har ju liksom något emot att jag bakar. 

Syftet när man bakar är för mig att personen som ska äta det ska tycka om det. Det är tricket för att lyckas, och såklart för att det är kul.Jag själv är en person som inte berättar allt om mig till personer jag inte känner så bra men om det gäller bakning så kan jag babbla på ett tag. 

Sedan när man får höra kommentarer som "du är så duktig på att baka" eller något sånt så mår man bra. Det skadar inte med lite komplimanger.
Dålig kritik? det har jag också fått men det hjälper bara mig att bli bättre. Kanske inte elak kritik men men.
Själv gillar jag också att kolla på film, dansa, spela piano, spela alla sorters spel utom schack, sjunga fult i duschen och vara med vänner. Så om vi har några gemensamma intressen hojta till! hojt hojt!
Älskar också Julen!

Glömde nästan nämna att jag är adopterad från Korea så lite Asiatisk mat kommer kanske poppa upp!Lovar inget...
Min syster är född i Vietnam, min pappa i Sverige men har 100% finskt blod flödande i sin kropp och min mamma är hel svenne. Hoppas det hjälpte er att lära känna mig och min blogg!

Följ gärna med på resan!